De Kardinaalvogel

Gepubliceerd op 3 juli 2020 om 10:00

Dit is een kort verhaal over hoe de praktijk een naam kreeg.

 

Even beginnen bij het begin. De zoektocht naar een eigen nest. Zoals de meeste koppels wellicht, was het voor ons niet altijd zo makkelijk om overeen te komen in wat voor soort huis we zouden gaan wonen en of we dichtbij Brugge of iets meer op 'den buiten' zouden zoeken. Voor maanden aan een stuk hielden we immo sites in de gaten en bezochten we verschillende huizen in en rond Brugge. Een enkele keer deden we zelfs een bod, maar 'de klik' waar iedereen over sprak, die bleef uit.

 

Op een dag besloten we om eens te kijken of een herenhuis iets voor ons was. Misschien had dit type huis iets waar we ons beiden in konden vinden. Het was liefde op eerste gezicht. We keken door al het verbouwingswerk heen en zagen een thuis. En als een bonus was er ook een ruimte aanwezig waarin ik mijn praktijk kon gaan onderbrengen. 

 

Ik begon te dromen en om die dromen al iets concreter te maken zocht ik naar de perfecte naam voor mijn stek. Het huis is gelegen in de Kardinaal Mercierstraat en ik vond het dan ook belangrijk om iets van die naam te laten terugkomen in de naam van de praktijk. Kardinaal? Mercier? Daarnaast heb ik ook iets met dieren en ik zag het dan ook helemaal zitten om in die lijn te gaan zoeken. Op een zonnige dag in de zomer van 2019 zat ik op het strand wat door de mogelijke diersoorten te scrollen. Erg veel dieren met kardinaal in de naam zijn er niet, dus dat viel al mee. En ineens, daar was ze, de kardinaal vogel. De klik was er meteen. Een vogel, vrijheid, je vleugels spreiden, vlucht nemen, ... beter kon het niet.

 

Dat is ook waar ik jou mee wil helpen in de Kardinaalvogel: met het zoeken naar jouw vrijheid. Het spreiden van jouw vleugels.

 

Klein weetje: De rode kardinaal is een mooie vogel uit de orde van zangvogels. Van oorsprong komen ze uit Canada en Midden-Amerika. Daar leven ze vooral in bosranden en in parken. Ze worden zo’n 22 centimeter groot. Er zijn ook kardinaalvogels in andere kleuren.

Je herkent ze misschien van Angry Birds, waar het karakter Red gebaseerd is op de rode kardinaal.

 

Met dank voor het logo aan collega en vriendin; Kelly Verpoorten.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.