Dress to impress yourself

Gepubliceerd op 30 oktober 2020 om 19:06

Deze week werden de maatregelen verstrengd en onze vrijheid nog wat verder ingeperkt. We zitten met z'n allen zoveel mogelijk thuis of gaan naar de winkel om massaal wc-papier in te slaan (oh ja, it's happening again!). Daarbovenop maakt het druilerige weer alles nog dat tikkeltje erger. Een mens zou voor minder zijn comfy-pants aantrekken en met een kop chocomelk onder een dekentje wegkruipen in de zetel.

Met het grimmiger worden van de cijfers, beginnen meer en meer mensen in mijn omgeving het lastig te krijgen om nog hun vrolijke en optimistische zelf te zijn. De schijnbare oneindigheid van het gegeven gaf ook mij een rusteloos en moedeloos gevoel. Ik begon zelfs tijdens de gesprekjes met mijn peuter te fantaseren over het inlassen van een winterslaap (ze leren momenteel over egels, fyi).

 

De afgelopen week heb ik daarom eens anders aangepakt. Ik heb me niet laten verleiden door loszittende kleren en warme slobbertruien. Ik heb elke dag met zorg mijn outfit uitgekozen, de tijd genomen om mijn haar te fatsoeneren en zelfs een klein likje make-up aan te brengen. Voor wie z'n heiligen denk je nu misschien? Awel, enkel en alleen die van mezelf. Het grootste deel van de dag zit ik alleen of in het gezelschap van een kat. Ik kom enkel buiten om de kindjes weg te brengen of te halen. Niemand zou het merken als ik de hele dag in pyjama achter mijn PC zat. 

 

Ik heb er zoveel deugd van gehad om mezelf mooi te maken. Deze vorm van zelfzorg heeft me een extra dosis energie en motivatie gegeven om door te blijven gaan, ondanks alle nieuwe restricties. Door me als mijn beste zelf te kleden, voelde ik me ook beter, kreeg ik meer zelfvertrouwen en werd mijn optimisme versterkt.

 

Wat heb jij nodig om je lekker in je vel te voelen? Wat kan jij doen om op jouw eigen manier jezelf in de watten te leggen?

 

Wil jij leren om bewust al jouw gevoelens te ervaren, zowel de positieve als de negatieve? Ben jij klaar om je doelen te bereiken in plaats van ter plaatste te blijven trappelen. Ben jij het beu om je dagen door te komen op basis van wilskracht? Dan is coaching misschien wel iets voor jou! Neem gerust contact met mij op voor meer informatie.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Jorinde Berben
8 maanden geleden

Voor mij is het mijn leefomgeving met zorg behandelen en mooi maken. Dat geeft me dat positieve en blije gevoel.