Hallo, ik ben Olga de Jong!

nieuwsgierig, betrokken, optimistisch

"Waarom ga je niet terug studeren?" was de vraag die mijn wereld op zijn kop zette. Na het volgen van loopbaanbegeleiding bleek dat ik na de studie criminologie niet de carrièremogelijkheden zag waar ik naar verlangde. Ik wilde met mensen aan de slag. Ik wilde psychologische hulp bieden. "Dus, waarom ga je niet terug studeren?", vroeg de begeleider mij. "Kan dat dan?" dacht ik bij mezelf.

Na een traject in het avondonderwijs behaalde ik het diploma van psychotherapeut. Ik had de studiekriebel te pakken en volgde meerdere bijkomende opleidingen om mijn kennis te vergroten. Ondertussen begon ik op zelfstandige basis met het begeleiden van cliënten.

In 2019 raakte ik geboeid door life coaching. Ik leerde nieuwe manieren om mijn cliënten praktische handvaten aan te reiken. Alle emoties, uitdagingen en teleurstellingen die ik had doorstaan, overwonnen en onder de knie had gekregen in mijn eigen leven kregen een kader, een duidelijke woordenschat. 

Wie ben ik? Ik ben iemand die jou heel graag wil helpen op jouw pad. Ik wil jou de vragen stellen die jouw leven in een nieuw daglicht stellen. Ik wil met jou actief op zoek gaan naar de aanpak die jou helpt om komaf te maken met de onzichtbare muur waar je tegenaan loopt.

Diploma's en opleidingen:

 

  • Master in de criminologische wetenschappen
  • Postgraduaat Psychotherapie
  • Kinder- en jeugdtherapie
  • (Omgaan met) Faalangst
  • Life coach (in opleiding)